Golden - Altın (2016)

Farklı olmak ve bu şekilde büyümek. <

Prayers For Bobby - Dualar Bobby İçin - Türkçe Dublaj


Konusu

Mary Griffith (Sigourney Weaver) çocuklarını Presbiteryen Kilisesi'nin tutucu öğretileriyle yetiştiren muhafazakar bir Hristiyan'dır. Oğlu Bobby'nin (Ryan Kelley) ağabeyine gey olabileceği sırrını verdikten sonra, Mary'nin bu sırrı öğrenmesiyle tüm aile için hayat değişir. Bobby'nin babası ve kardeşleri yavaş yavaş Bobby'nin cinsel yönelimini kabullenmeye başlar, fakat Mary Tanrı'nın onu "iyileştireceğine" inanır. Onu bir psikiyatriste götürür ve Bobby'nin değişeceğini umarak onu daha çok dua etmeye ve kilise etkinliklerinde teselli bulmaya ikna eder.

Suçluluk duygusuna kapılan Bobby, bir gün annesinin kendisini kabul edeceğini umarak kuzenine taşınır. Eşcinselliği yenme umutlarını yitirerek Oregon'a taşınır. Bir gey barda David (Scott Bailey) adında bir erkek arkadaş bulur. Fakat Marry, oğlunun bu şekilde devam etmesini hâlen istemediğini açıkça ortaya koyar. David'in her şeyin yoluna gireceği garantisini veren ebeveynleriyle tanışmasına karşın, Bobby annesinin sözlerini düşünmeye devam eder ve bunun yanında David'i başka bir erkekle birlikte görür. Sonunda, Bobby'nin "mükemmel" evlat olmamasından kendini suçlaması gibi geçirdiği bunalım ve kendinden nefret etmesi artar ve bir gece, ilerleyen on sekiz tekerlekli bir tırın önüne otoyol üst geçidinden aşağı kendini serbest bırakır ve anında hayatını kaybeder. Ertesi gün ailesi korkunç haberi alır ve mahvolurlar.

Trajedileriyle yüzleşen Mary, kendisini ve kilisesinin Kutsal metin yorumlarını sorgulamaya başlar. Uzun ve duygu dolu yolculuğunda, Mary yavaş yavaş eşcinsel topluluğuna elini uzatır ve birçok beklenmedik kaynaktan umulmadık desteklerin olduğunu keşfeder. Lezbiyen ve Geylerin Ebeveyn, Aile ve Arkadaşları'nın (PFLAG) bir mitingine katılmaya onu ikna eden yerel bir din adamıyla tanışmış olur. Orada Bobby'nin bağlamdan farklı olduğunu bildiğini ve kendi doğrularının kendi kalbinde yatan değerler olduğunu fark eder.

Bobby'in intiharından sonra anne Mary, eşcinsel hakları savunucusu olur ve sonunda yerel bir "eşcinsel günü"nü desteklemek üzere toplanan bir belediye meclisinde konuşma verir. İnsanları homofobiyi konuşmadan, dile getirmeden veya desteklemeden önce düşünmeye çağırır; çünkü "bir çocuk dinlemektedir". Oylama reddedilir, fakat o ve ailesi ortak PFLAG üyeleriyle beraber San Francisco'ya seyahat eder ve bir LGBT Onur Yürüyüşü'ne katılırlar. Bu esnada geçidi izlemekte olan Bobby'ye benzer başka bir genç erkek görür. Ona doğru yürür ve ona sarılır, sonunda oğlunun ölümünü kabullenir ve geylerle lezbiyenlerin hakları için mücadele etmeye kendine söz verir.

Prayers For Bobby İzle - Türkçe Dublaj

Yorumlar